сряда, 11 април 2018 г.

Клуж Напока, Румъния 2015


Пристигнахме в Клуж Напока целите в сол от мината в Турда, но беше вече късничко, така че само метнахме багажа в хотела и щурмувахме забележителностите. Тук имахме планирана само една нощувка, а градът е голям.
И много унгарски. По-късно разбрахме, че там понякога е обидно трудно да се разбереш с местните на румънски... Ние забелязахме информационните табели - първо на унгарски, после евентуално на румънски и понякога (милостиво) - и на немски. Ходи, че разбери...
Но иначе мястото е впечатляващо - всичко е елегантно, изискано, величествено. Има църкви на всички християнски течения и всичките са огромни, красиви... Строи се още една православна, която ми се стори чудовищно голяма.
Попаднахме и на занаятчийски пазар, откъдето си купих чудесни бижута-уникати от дърво. Стори ни се, обаче, малко неудобно да снимаме много-много.
Имаше и разкошно фонтанче за игра на децата. Както бяхме прегрели и солени, с дъщерята поджапахме весело и много се освежихме и ободрихме за дългата вечерна разходка. Бащата ни погледа неодобрително и ни снима, но няма да покажа снимките :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар